Foodbest på Folkemødet - Hansen & Ersbøll Agenda

Foodbest på Folkemødet

Overview

Udfordring

I år 2050 vil der være 3-6 mia. mennesker i verden uden vand nok til at producere deres egen mad. Fødevareproduktionen er altså under pres – også i Danmark. Initiativet Foodbest arbejder for, at fødevareområdet bliver prioriteret i budgetforhandlingerne i EU, men politisk interesse for området hænger sammen med, hvad der optager den brede befolkning, og især hvad der optager centrale stakeholders på området. Risikovillighed og iværksætteri på tværs af sektorer er også en helt central udfordring, da det netop handler om, hvordan vi kan opfinde og udvikle nye teknologier, der gør, at vi kan producere mere mad med anvendelse af færre af naturens ressourcer.

Strategi

Vi tilrettelagde en strategi, hvor vi valgte at fokusere på potentiale og vækstmuligheder inden for fødevaresektoren. Det gjorde vi ved at adressere problemstillingerne med et standpunkt om, at det kræver risikovillighed, iværksætteri og nye strukturer på tværs af sektorer.

I samarbejde med Foodbest arrangerede vi på Folkemødet en debat under overskriften: Er der vækstpotentiale og nye markeder i fødevaresektoren?

Til debatten havde vi sammensat et panel med de væsentligste aktører og desuden fået ministeren til at sætte rammen i en videohilsen. Debatten blev struktureret med udgangspunkt i nogle skarpt optrukne problemstillinger, som blev fremlagt af Lotte Hansen som ordstyrer i samarbejde med Niels Gerner fra Foodbest.

Konkrete ydelser

  • Kommunikationsstrategi for inddragelse af folket så vel som stakeholders
  • Invitation af panel til debatten samt udvikling af diskussionsramme og forberedelse af debattører
  • Udvikling af film med ministeren til at sætte rammen for debatten
  • Praktisk planlægning og eksekvering af folkemødearrangementet
  • Notat med hovedbudskaber/output fra debatten

Resultat

Til debatten lykkedes det at gøre en kompleks problemstilling spiselig på et folkemødearrangement med 100-150 besøgende. Desuden blev konfrontationen mellem virksomhedsledere, forskere og politikere vendt til konsensus og en vilje til at pege fremad. Realiteterne og problemerne blev lagt frem, og mulighederne for  iværksætteri i fødevaresektoren var tydelige for alle fremmødte – det samme var dog også udfordringerne. Arrangementet var en succes både som Folkemøde-event og som muligt kick-off til en videre offentlig debat om dette vigtige emne og som referencepunkt i Foodbests videre arbejde.

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x