UNGE EFTERLYSER PRAKTISKE RÅD TIL GAVN FOR VERDEN - Hansen & Ersbøll Agenda

UNGE EFTERLYSER PRAKTISKE RÅD TIL GAVN FOR VERDEN

25. september 2018 13:43 Ingen kommentarer 0

Epinion-undersøgelse viser, at kun 1 ud af 3 unge selv synes at, de gør nok for at passe på verden i måden de lever på. Og under halvdelen ved, hvad de skal stille op. Det skal der laves om på.

iLoveGlobalGoals er en ny digital bevægelse, der skal mobilisere unge til at handle efter FN’s Verdensmål og dele gode råd med hinanden om, hvad man kan gøre. Det falder helt i tråd med Tuborgfondets fokus og derfor har bevægelsen og Tuborgfondet indgået et samarbejde, hvor målet er at gøre ’Verdensmål til Hverdagsmål’.

Den danskstartede digitale bevægelse for Verdensmålene iLoveGlobalGoals rækker ud i hele landet og samler som digital paraply mangfoldige fysiske fællesskaber og samarbejder med partnere om events, aktiviteter og materialer. Alle kan være med, og alle kan gøre sit. Det gælder både privatpersoner, virksomheder, myndigheder, civilsamfundsorganisationer og uddannelsesinstitutioner.

Målet er at inspirere og hylde hverdagens store som små indsatser i Verdensmålenes navn, så endnu flere kommer til at kende til og engagere sig i Verdensmålene.

”Verdensmålene skal gøres til hverdagsmål, så vi kan skabe handlekraft og bred opbakning til de politiske og samfundsmæssige tiltag, der er nødvendige for en bæredygtig omstilling. Ligesom iLoveGlobalGoals mener vi i Tuborgfondet, at unge spiller en vigtig rolle for at få det til at ske,” siger souschef i Tuborgfondet Nanna Bang.

Sociale medier der samler om verdensmålene
iLoveGlobalGoals engagerer unge. Vigtigst af alt udvikles iLoveGlobalGoals som en digital bevægelse over de sociale medier for at være tilstede der hvor unge allerede er. Samtidig er de sociale medier unges eget digitale demokrati. Herigennem er det missionen at aktivere unges forandringsparathed og kanalisere deres frustration over manglende bæredygtig omstilling ind i egen adfærdsændring og ved at dele gode råd med andre unge.

”Vi møder mange unge, der er dybt bekymrede for klodens fremtid. Derfor er det også tankevækkende, at 2/3 af alle unge i Danmark siger, at de ikke synes, de gør nær nok selv – mest fordi de ikke ved hvordan. Det vil vi lave om på med iLoveGlobalGoals. Med unge som forandringsagenter for en bedre verden, er målet at skabe en slagkraftig digital bevægelse, hvor alle kan bidrage til at gøre Verdensmål til Hverdagsmål. Vi er begejstrede for samarbejdet med Tuborgfondet, der deler vores vision”, forklarer Charlotte Ersbøll, Formand for foreningen iLoveGlobalGoals og partner i Hansen & Ersbøll Agenda.

Se lanceringsvideo her

Se DRs omtale

Baggrund
Verden har brug for bæredygtig omstilling – nu. At jordens klima og ressourcer er under pres, som aldrig før er sandsynligvis gået de færrestes næse forbi – og Danmark er desværre ingen undtagelse. Vi danskere forbruger og tærer på jordens ressourcer, som om vi havde 3 jordkloder til rådighed – altså 3 gange mere end hvad, der er bæredygtigt. Det kræver handling.

Baggrund om Tuborgfondet
Tuborgfondet er en almennyttig fond under Carlsbergfondet, der i samarbejde med foreninger, organisationer og engagerede ildsjæle arbejder for at styrke unges engagement i samfundet herunder også i Verdensmålene, forbedre deres jobmuligheder og skabe flere mangfoldige fællesskaber i hele Danmark. www.tuborgfondet.dk

Baggrund om iLoveGlobalGoals
Fra Verdensmål til Hverdagsmål. iLoveGlobalGoals’ mål er at konkretisere de 17 Verdensmål, som alle verdens lande via FN er blevet enige om er nødvendige for at skabe en bæredygtig fremtid for jorden og den næste generation – og gøre dem personlige og relevante for enhver.

Gennem de sociale medier arbejder iLoveGlobalGoals derfor på at udbrede og øge kendskabet til Verdensmålene. Gennem fysiske events og ’digitale happenings’ får, særligt unge mennesker, mulighed for at tage ejerskab og handle på Verdensmålene. iLoveGlobalGoals er startet af firmaet Hansen & Ersbøll Agenda, og er nu etableret som en selvstændig “forening”.

www.iLoveGlobalGoals.dk
www.facebook.com/iLoveGlobalGoals

 

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x