Årets FN Generalforsamling er vigtig. Meget vigtig! - Hansen & Ersbøll Agenda

Årets FN Generalforsamling er vigtig. Meget vigtig!

13. september 2019 11:37 Ingen kommentarer 0

Fire år inde i 2030 Agendaen for bæredygtig udvikling samles regeringschefer og topledere i år fra den 17-30. september 2019 for at tage status på samtlige 17 Verdensmål. Aldrig har der ligget så megen videnskabelig evidens til grund, og forhåbentlig skaber det grobund for de beslutninger, der skal til, for at vi kan fokusere på vores fælles og individuelle indsatser, der hvor behovet og mulighederne er størst.

De store temaer i år er:

Klima – hvordan begrænser vi den globale opvarmning til 1.5 grader?

Sundhed – hvordan sikrer vi, at alle mennesker har lige adgang til sundhed og velbefindende?

Finansiering – hvordan genskaber vi de økonomiske systemer så vi kan investere i den bæredygtige omstilling.

Hansen & Ersbøll Agenda er velrepræsenteret i år på tværs af de store temaer.

Kulminationen på tre års arbejde

“Jeg er SÅ spændt. I år er kulminationen på næsten tre års arbejde som seniorrådgiver for UN Global Compact, hvor jeg har udviklet og drevet Action Platformen ‘Health is Everyone’s Business’, siger Charlotte Ersbøll, Partner.

“Vi kommer til at lancere et ‘Business Leadership Brief for Healthy Planet Healthy People’ på et side-event i FN, der afholdes om eftermiddagen den 23. september. Her kommer vi til at stille skarpt på behovet for at se på sundhed, klimaforandring og miljø som en sammenhængene problematik, der kræver fælles løsninger. Rent faktisk ser vi klimahandling som den enkeltstående største mulighed for befolkningssundheden. Når vi trækker vejret, drikker vandet, spiser vores mad, bor i byerne, går på arbejde… i stigende grad er det dårligt for vores helbred, og de stigende temperaturer er ligeledes en kæmpe sundhedstrussel. Vi har samarbejdet med Duke University, der har udarbejdet et rammeværktøj til, hvordan virksomheder kan blive ‘planetary health leaders’, og vi har set nogle få virksomheder, der er begyndt at arbejde strategisk med indsatser, der kan skabe ‘co-benefits’ for klima, miljø og sundhed”, fortæller hun.

Følg med fra vores LinkedIn og Facebook, hvor vi løbende vil opdatere fra Generalforsamlingen.

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x