Allierede i Allinge - Hansen & Ersbøll Agenda

Allierede i Allinge

9. september 2014 10:10 Ingen kommentarer 0

Der er mange om buddet, når organisationer og virksomheder kæmper om tilskuerne og den politiske dagsorden på Folkemødet. Partnerskaber kan være vejen frem for aktører, der har fælles interesser for f.eks. hjemløseområdet, arbejdsmarkedet eller landbruget.

Folkemødet er en stor succes, det er der ingen tvivl om. Tværtimod ser det ud til, at succesen kun bliver større og større. På bare ét år er antallet af afholdte arrangementer steget med 40 %. Succes skal dog ikke alene måles i antal, men også i kvalitet.
Mange vigtige aktører holder gode og interessante arrangementer, men den hårde konkurrence åbenbarer nye muligheder. Det betyder, at man med fordel i sin folkemødeplanlægning kan overveje: Er der nogen vi kunne holde denne debat sammen med? En overvejelse der er flere gode grunde til, idet forenede kræfter i folkemødets politiske arena kan gavne både dig, din organisation, dine stakeholders, tilskuere og ikke mindst den demokratiske debat.

Win for din organisation

Et arrangement på Folkemødet skal altid ses som en del af dit langsigtede stakeholderarbejde, og partnerskabet kan bruges som en aktiv del i din stakeholderstrategi. Uanset om de potentielle partnere er dine primære stakeholdere eller fx nogen, som vil positionere dig i forhold til de primære stakeholders. Samtidig er der nok ikke nogen, som bliver kede af, hvis I er flere om at dele arbejdet og regningen.

Win for dine tilhørende

Enhver, der har åbnet Folkemødets programavis, har oplevet at blive overvældet over de voldsomt mange arrangementer, der afholdes. Tager man fx et tidspunkt som fredag mellem 14 og 15, blev der i år afholdt hele 167 arrangementer alene i det tidsrum. Ved at overveje partnerskabsdebatter frem for, at hver aktør holder sin egen debat (hvor panelet forresten mere eller mindre ofte går igen), bliver arrangementsjunglen lidt mere overskuelig, og som deltager bliver det nemmere at navigere sig frem til de arrangementer, som har allermest relevans for en.

Win for jeres arrangement & vores demokratiske debat

Med et partnerskab kan I øge jeres volumen, hvilket giver mulighed for at kommunikere til flere og forbedre jeres muligheder for at tiltrække det allerbedste panel. Det øger også jeres viden og kompetencer og ikke mindst syn på emnet, der skal debatteres, og giver dermed et optimalt afsæt til at sikre en god og velbesøgt demokratisk debat.
Betyder det, at det ikke giver mening at holde dit eget arrangement? Nej, overhovedet ikke. Der kan være mange tilfælde, hvor det er den mest fordelagtige løsning, men det skal være et aktivt og strategisk valg frem for blot den eneste tænkelige mulighed.

Tre gode råd til at danne partnerskab:

  • Afklar, om I har et fælles tema, I gerne vil sætte fokus på og tag en åben dialog om forskellene i jeres tilgange og holdninger til emnet.
  • Afstem jeres forventninger for arrangementet: Hvor stort et arrangement går I efter, hvor mange ressourcer kan hver partner bidrage med, hvem er teamet etc.
  • Brug jeres forskellighed strategisk i tilrettelæggelsen af debatten, til panelinvitationer og i kommunikationen.

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x