Blå Kors fik unge hjemløse på dagsordenen - Hansen & Ersbøll Agenda

Blå Kors fik unge hjemløse på dagsordenen

19. juni 2014 10:44 Ingen kommentarer 0

”Ofte fortalte jeg mine klassekammerater, at jeg boede i et bofællesskab. Det var simpelthen for flovt at sige, at jeg boede på et herberg og ikke havde min egen lejlighed.”

Det fortæller den hjemløse 28-årige, elektrikeruddannede Miguel, der er beboer på Blå Kors Pensionat Taastrup. Som stemme fra virkeligheden var han inviteret ind for at fortælle sin historie som indspark til debatten om hjemløshed blandt unge som Blå Kors afholdt sammen med Hansen Agenda til Folkemødet. For hvorfor falder man som ung igennem systemet og ender uden bolig, selvom man tager en uddannelse og gør en aktiv indsats selv?

Blaa-kors2

Fra 633 til 1138 – en stigning på 80 %. Så stor er udviklingen i antal unge hjemløse i Danmark, der er kommet til siden 2009, viser en ny undersøgelse fra SFI. Stigningen udgjorde den brændende platform, da et bredt panel i et proppet telt diskuterede, hvordan vi skaber løsninger, der kan afhjælpe, at unge ender med at blive hjemløse. Panelet kom med mange bud på, hvor indsatsen skulle lægges, men et var de enige om: behovet for mere langsigtede løsninger, der griber ind tidligere hos udsatte unge. At unge bor på Blå Kors’ pensionater som en permanent løsning er ikke forsvarligt – men det er heller ikke nok kun at symptombehandle med boliger her og nu. Alle var dog enige om, at der i Danmark, med en meget stor almen boligmasse, mangler boliger, der er til at betale for unge mennesker – altså til en pris omkring 3500 kr. om måneden. Blå Kors fik derfor, med deres debat, sat gang i tankerne om nødvendigheden i at lægge en strategi på området, hvor vi sikrer, at de unge ikke bliver hjemløse i første instans.

Fakta om debatten
Hvad: Paneldebat om hjemløshed blandt unge.
Antal besøgende: ca. 100
Paneldeltagere: Astrid Krag, socialudvalgsmedlem (S), Louise Schack Elholm, socialudvalgsmedlem (V), Thorkild Fogde, Politidirektør, Ole Hjuler, bestyrer af Blå Kors pensionat Taastrup, Kræn Blume Jensen, forskningsleder SFI, Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden, Christian Bjerre, generalsekretær Blå Kors og Jan Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.
Ordstyrer: Lotte Hansen
Kunde: Blå Kors
Formål: At positionere Blå Kors som en vigtig aktør og debatskaber, når det kommer til problemet unge hjemløse.
Og hvad fik vi så ud af det?: Vi fik sat dagsordenen om problemet med unge hjemløse, hvor Blå Kors er forgangsorganisationen, der får beslutningstagerne i tale, og som sætter skub i debatten om vedvarende løsningsmodeller.
Blaa-kors-3.1

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x