Skal I til at rapportere jeres bæredygtighedsindsatser & målsætninger?

Skal I til at rapportere jeres bæredygtighedsindsatser & målsætninger?
  • SDG Ambition
  • SDG Impact
  • SDG Strategy

Verdensmål til dette projekt:

  • 12 - Responsible Consumption and Production
  • 16 - Peace and Justice Strong Institutions

I et tæt forløb med e-Boks ledelse og nøglemedarbejdere, og med udgangspunkt i e-Boks forretningsstrategi og rolle i et samfund under forandring, satte vi os for at skabe en strategisk ramme og en stærk bæredygtig kernefortælling om e-Boks ambitioner om at gøre en reel forskel i verden. Dette blev fundamentet for bæredygtighedsrapporten, der startede e-Boks Verdensmåls transformation

e-Boks har arbejdet med bæredygtighed i mange år. Som nyt medlem af UN Global Compact (UNGC) blev de dog mødt med udfordringen om at fokusere endnu skarpere på de bæredygtighedsindsatser, der skaber størst positiv impact, og i den forbindelse sætte både ord og målinger for deres ambitioner.

 

Tiden var inde til at e-Boks skulle uploade deres første ’Communication on Progress’ (CoP) rapport på UNGCs hjemmeside. Hansen & Ersbøll Agenda faciliterede udviklingen af e-Boks prisvindende 2018 CoP rapport for SMV’er, men mere end det, som led i processen hjalp vi e-Boks med at udvikle en transformativ verdensmålsstrategi med et sæt af ambitiøse 2030 mål forankret i forretningen. 

”Uden Hansen & Ersbølls store viden og kompetencer havde vi ikke stået med denne rapport i dag. Vi har været i hænderne på nogle erfarne rotter, som på rekord tid med viden og ballast har udfordret os og været med til at kortlægge alle dele af forretningen og guidet os ud i de rigtige hjørner” 

 

– Susanne Søndahl Wolf, Kommunikations- og marketingdirektør i e-Boks. 

Morten Bierbaum er direktør i Innovation Silkeborg Hansen og Ersbøll Agenda

Da Hansen & Ersbøll Agenda blev inviteret til at facilitere udviklingen af e-Boks CoP rapport, var der allerede lavet et grundigt forarbejde: Der var styr på efterlevelsen af UNGCs Ti Principper, og en lang række Verdensmål var linet op, som e-Boks gerne ville kommunikere om. Mange virksomheder bruger kræfter på at indsamle data, der giver et øjebliksbillede af deres arbejde med bæredygtighed. Men data i sig selv flytter ikke på noget, hvis der ikke er en klar strategi og nogle tydelige pejlemærker, der viser hvor virksomheden skal hen og hvorfor. Hansen & Ersbøll Agendas tilgang er, at bæredygtighed skal være transformativt og målbart. 

SDG Strategy

I et tæt forløb med e-Boks ledelse og nøglemedarbejdere, og med udgangspunkt i e-Boks forretningsstrategi og rolle i et samfund under forandring, satte vi os for at skabe en strategisk ramme og en stærk kernefortælling om e-Boks ambitioner om at gøre en reel forskel i verden. Det blev til et fokus på digitalisering som demokratisk drivkraft, menneskerettigheder, Verdensmål 16 og Verdensmål 12.

Bæredygtighedsstrategi strategisk rådgivning hansen og ersbøll agenda

SDG Ambition

e-Boks satte bl.a. en 2030 ambition om at fordoble antallet af brugere af e-Boks digitale postkasse fra 16 millioner brugere i 2018 til 30 millioner brugere i 2030 – som et direkte bidrag til Verdensmål 16: Støtte fredelige og inkluderende samfund. Give alle adgang til retssikkerhed og opbygge effektive, ansvarlige og inddragende institutioner på alle niveauer. Med planer om at gå ind på nye markeder, og med e-Boks kompromisløse tilgang til den enkelte borgers rettigheder til egne data, krav om konfidentialitet og privatlivets fred, er e-Boks en væsentlig bidragyder til udviklingen af moderne demokratiske samfund.

strategisk rådgivning bæredygtig forandring

SDG Impact

Året efter blev Hansen & Ersbøll Agenda inviteret til at facilitere udviklingen af e-Boks 2019 CoP rapport. Med 2018 rapporten som baseline var fokus nu at skabe en metode til at dokumentere e-Boks progression og impact på de satte verdensmålsambitioner. Blandt andet blev scorecardet videreudviklet til grafisk at dokumentere e-Boks fremgang og trendlines fra 2018 baseline og i forhold til 2030 målene.

bæredygtig forandring strategisk rådgivning virksomhed