VFSA - Hansen & Ersbøll Agenda

VFSA

Overview

Udfordring

Hvordan engagerer man virksomheder i socialt ansvar på arbejdspladsen i en tid, hvor det er lettere at satse på de sikre kort frem for at investere i udsatte grupper? For VFSA var opgaven at få flere end ”de frelste” med og udvikle konkrete dagligdags-policy redskaber, der skulle få flere virksomheder med på vognen.

Strategi

Da den indledende undersøgelse viste, at bundlinje er en forudsætning for at få virksomhederne med, så var udfordringen at finde på CSR-tiltag, der også rummede en gulerod. Selvom det officielle Danmark på Slotsholmen havde opgivet sociale klausuler i offentlige udbud, førte forløb med blandt andre Aarhus og Københavns kommune, 3F og førende udbudsjurister til, at der blev udarbejdet klausuler, at de var bredt accepterede og direkte til plug and play til de kommunale udbud.

Konkrete ydelser

  • Gennemførsel af meningsmåling, der viste, hvordan og hvorfor de danske virksomheder tager socialt ansvar, herunder også på hvilke områder det giver værdi for virksomhederne.
  • Udvikling og lancering anbefalinger fra de danske virksomheder til det offentlige Danmark til, hvordan de kan tænke sociale hensyn ind i deres udbud.
  • Tilrettelæggelse af en tænketank, hvor eksperter, brancheorganisationer, fagforeninger, virksomheder m.fl. arbejdede videre med anbefalingerne.
  • Lancering af meningsmålingens resultater i forbindelse med tænketanken.
  • Inddragelse af eksperter, brancheorganisationer, fagforeninger m.fl. for at få den bredest mulige opbakning til anbefalingerne.

Resultat

Via vores stærke netværk fra hele processen, udarbejdede og gennemførte Hansen Agenda en dialog- og netværksplan, hvor politiske anbefalinger til CSR og social ansvar blev udviklet og udsendt via ambassadører direkte ud til en række centrale aktører i feltet. Disse anbefalinger blev en del af regeringens strategi for socialt ansvar og CSR. Siden arrangerede vi netværkskonferencen CSR Awards for VFSA, hvor vi offentliggjorde en kommuneundersøgelse, som Hansen Agenda gennemførte sammen med CABi. En opfølgende undersøgelse blandt danske kommuner viste at andelen der arbejder med sociale klausuler var steget markant og at klausulerne havde været til stor inspiration i arbejdet.

VFSA fik flot presseomtale i forbindelse med CSR Awards den 29. september 2011 og fik sat fokus på, hvad socialt ansvar betyder hos virksomhederne.

Latest Projects |

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x