Club Politique løfter op i skørterne - Hansen & Ersbøll Agenda

Club Politique løfter op i skørterne

27. november 2011 12:57 Ingen kommentarer 0

Med humor og et glimt i øjet bringes historien om vibratorens oprindelse til live, når Club Politique åbner dørene til filmen ’Hysteria’.

Onsdag den 30. november klokken 18.30 viser Club Politique den britiske komedie ’Hysteria’. Derefter er der debat med Anne Sophia Hermansen og Maria Marcus.

Lunt og lummert hysteri

I det snerpede viktorianske London forsøger den unge læge, Mortimer Granville (Hugh Dancy), at etablere sig selv og sit arbejde. Han har dog svært ved at overbevise andre om sin genialitet.

Som den unge læge næsten har givet op, møder han Dr. Robert Dalrymple (Jonathan Pryce), som lærer ham ét og andet om kvinder og medicin. Dalrymple er ekspert i ’hysteria’, en sygdom diagnosticeret så bredt, at mindst halvdelen af byens kvinder, ifølge Dalrymple, lider under den. Doktoren har derfor udviklet en form for terapi, der involverer en grundig stimulation af en ganske bestemt del af kvindekroppen. Hvad Dalrymple imidlertid ikke lader til at have gennemskuet er, at husmødrene oplever noget langt mere fundamentalt og naturligt end en mystisk sindssygdom: lyst.

Dristig debat

Efter filmen vil Lotte Hansen, direktør for HansenPR, som sædvanlig være værtinde for en paneldiskussion i salen. Her vil til lejligheden særligt inviterede paneldeltagere diskutere filmen og tage imod spørgsmål fra publikum i salen.

Første paneldeltager er Anne Sophia Hermansen. I sin blog for Berlingske stiller Anne Sophia Hermansen skarpt på bløde mænd og hårde kvinder, singlekultur og designerbørn. Anne Sophia Hermansen er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og idéhistorie, og har i mange år fundet beskæftigelse i kommunikationsbranchen, både foran kameraet i DR2-programmet ’Smagsdommerne’ og som pressechef i den finansielle sektor.

Anden paneldeltager er Maria Marcus, som var optaget af, at der var noget der hed kvinderollen allerede før rødstrømpernes begyndelse. Maria Marcus er forfatter til en del bøger om kvinder og seksualitet, bl.a. “Den frygtelige sandhed – en brugsbog om kvinder og masokisme” 1974 og senest opslagsbogen”Min egen rødstrømpe ABC”. Desuden er hun debattør på tv og i aviser og aktiv som psykoterapeut og sexolog.

Billetter til arrangementet koster 80 kroner og kan bestilles på telefon 33151611 eller påwww.grandteatret.dk

Læs mere om Club Politique på https://heagenda.dk/debat/club-politique/

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x