Den danske legebranche skal sikre grønt og sikkert legetøj i en tid med ureguleret legetøj fra digitale gigantplatforme - Hansen & Ersbøll Agenda

Den danske legebranche skal sikre grønt og sikkert legetøj i en tid med ureguleret legetøj fra digitale gigantplatforme

12. december 2019 15:31 Ingen kommentarer 0

Der var gang i Børsen, da vi på en tirsdag i november inviterede dansk legetøjsbranche (og deres helt unge forbrugere) indenfor til en dag i Verdensmålenes tegn.

Når internationale platforme som Wish, Amazon og Alibaba lokker med legetøj, der aldrig har set skyggen af europæiske krav for sikkerhed og ansvarlig produktion, betyder det nye udfordringer for både legetøjsbranchen og dens forbrugere. For hvordan sikrer man, at danske forbrugere fortsat kan nyde godt af kvalitetslegetøj, som også gerne skal møde nye krav om miljø- og klimamæssig ansvarlighed?

Sammen med Miljø- og Fødevareministeriet, brancheforeningen LEG (Dansk Erhverv), Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen gjorde vi Verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion til centrum for en hel dag med workshop, fagoplæg og ikke mindst en quiz og paneldebat med branchens kernemålgruppe; børnene selv og deres forældre.

Vi udviklede et koncept, der i sidste ende gav branchen en stribe nye forretningsidéer til, hvordan man i fremtiden kan blive mere bæredygtig, og hvordan man får forbrugerne til forstå forskellen mellem ansvarligt og ikke-ansvarligt legetøj.

Det blev til en hel dag med workshop, fagoplæg og ikke mindst en quiz og paneldebat med branchens kernemålgruppe; børnene selv og deres forældre.

Læs mere om Sikkerhedsstyrelsens indsats mod farligt legetøj fra udenlandske netbutikker.

 

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x