En international agenda og næste års helt store samtaleemne.

En international agenda og næste års helt store samtaleemne

18. september 2015 9:55 Ingen kommentarer 0

Før sommeren vandt Hansen Agenda i konsortium med stærke NGO’er og Dansk Industri opgaven, at stå for den danske mobiliseringsindsats op til verdens største kvindekonference – Women Deliver – der finder sted i Bella Center i maj 2016. Vi er så klar til at byde de udenlandske gæster velkommen til Danmark, og sammen med dig, dine venner og dit bagland ønsker vi at sikre, at hele Danmark vil vise verden og os selv, at vi om nogen ved, hvor meget piger og kvinder betyder.

En stærk koordineret indsats skal op til og under konferencen sikre, at befolkningen og danske virksomheder, organisationer og institutioner involveres i at sætte fokus på Danmarks stærke indsats for piger og kvinders rettigheder. Siden har vi i Hansen Agenda, som ledere af konsortiet og sammen med det øvrige konsortium – bestående af Sex & Samfund, Verdens Bedste Nyheder, KVINFO, Dansk Industri, Globalt Fokus og Konstellation – arbejdet på den danske mobiliseringsindsats, og der er allerede nu mere end 100 NGO’er, virksomheder og kulturinstitutioner, der planlægger deltagelse i heri. Du kan læse mere på Lotte Hansens blog her.

Hansen Agenda mobiliserer den danske befolkning
Den 1. september mødte over 200 passionerede mænd og kvinder op til vores andet Inspirationsmøde i Eigtveds Pakhus, da vi inviterede til en dag med flaghejsning, workshop med rådgivning og sparring og taler om allerede planlagte aktiviteter og indlæg fra bl.a. H.K.H. Kronprinsessen, Martin Bille Herman, direktør for udviklingspolitik i Udenrigsministeriet og Mette Meyer Hoffmann, dokumentarredaktør i DR. Som ekstra krydderi til at motivere de fremmødte, åbnede H.K.H. Kronprinsessen mødet ved at hejse det første af i de alt 17 flag for FN’s Verdensmål – Flaget for Verdensmål nr. 5: Ligestilling – på pladsen foran Eigtveds Pakhus. Du kan se billeder og læse mere om inspirationsmødet her.

Vores første Kick off møde i juni – midt under valgkampen – tiltrak små 100 mænd og kvinder og du kan læse mere om det her.

Vi – og hele konsortiet – arbejder hver dag stenhårdt på at få de mange organisationer, virksomheder og institutioner parret på kryds og tværs – både gennem speed-dating øvelser til vores allerede afholdte møder, ved at forme nye partnerskaber på tværs af traditionelle brancher og ved at give sparring på idéer til, hvad man kan gøre for at involvere sig og fx sine medlemmer eller medarbejdere op til Women Deliver konferencen. Vi har hertil udviklet en række forskellige værktøjer til involvering – lige fra at være med til at dele budskaberne, lave et arrangement eller til at blive en strategisk partner op til konferencen og der er allerede mange gode arrangementer på vej.

Royal, politisk og bredt funderet opbakning
H.K.H. Kronprinsessen er protektor for Women Deliver konferencen og deltog bl.a. også ved sidste konference, der blev afholdt i Kuala Lumpur i 2013. Ligeledes er der bred politisk opbakning til konferencen både fra Tværpolitisk Netværk på Christiansborg og fra udenrigsminister Kristian Jensen, der for nylig har skrevet blogindlægget Selvfølgelig melder jeg mig ind i kampen, hvori han udtrykker sin opbakning og støtte til projektet. Endelig blev der allerede i marts etableret en Women Deliver komité til at give dansk støtte til den internationale konference, hvori bl.a. Overborgmester, Frank Jensen, Generaldirektør i DR, Maria Rørbye Ronn og Adm. Direktør i Tivoli, Lars Liebst sammen 16 andre sidder. Læs mere om komitéen og deres arbejde her.

Hvad er næste skridt?
Med små ni måneder til konferencen er organisationer og virksomheder sammen med os i fuld gang med arbejdet og kan allerede nu afsløre, at vi planlægger at lancere den danske Women Deliver indsats i ugen op til konferencen med et brag af et arrangement den 8. maj på Mors dag. Dagene i den efterfølgende uge vil være Women Deliver dage, hvor organisationer og virksomheder sammen med os arbejder på at lave forskellige arrangementer på kryds og tværs af de danske organisationer, foreninger, virksomheder og institutioner. Samtidig vil vi allerede i marts til Kvindernes Kampdag markere at Women Deliver kommer til København. Under selve konferencen – 18. maj 2016 – bliver der arrangeret en anderledes aften for samtlige konferencedeltagere og interesserede danskere, så de kan mødes og udveksle idéer og erfaringer i Tivoli. Hold dig opdateret på www.wd2016.dk eller kontakt os på wd@heagenda.dk

Kort om Women Deliver
Women Deliver samarbejder med regeringer, FN organisationer, NGO’er og erhvervslivet om at skabe større politisk engagement og investering i piger og kvinder, med særlig fokus på deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder og på at nedbringe mødredødelighed i verden. Læs mere på www.wd2016.org

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x