Hansen Agenda inviterede til Folkelagkage og Folkefest - Hansen & Ersbøll Agenda

Hansen Agenda inviterede til Folkelagkage og Folkefest

19. juni 2014 7:51 Ingen kommentarer 0

Hvordan vil danskerne selv fordele velfærden i samfundet? Skal der afsættes flere penge til sundhed eller uddannelse? Det debatterede vi med et stærkt panel af beslutningstagere, mens vi skar årets folkelagkage lørdag aften i Brandstationens Mødetelt.
Teltet var fyldt til bristepunktet, og drikkevarerne var afkølede, da vi bød velkommen til et stærkt panel fra toppen af dansk erhvervs- og organisationsliv, der skulle diskutere danskernes egen finanslov. 5000 danskere havde nemlig lavet deres egen finanslov på folkelagkagen.dk og dermed givet et billede af, hvordan danskerne mener, at statsbudgettet skal fordeles. Traditionen tro havde vi lanceret en dugfrisk måling fra Epinion, der i år viser, at danskerne er klar til at investere mere i fælles udgifter såsom uddannelse og sundhed, og den generelle holdning er, at der skal skæres mere i de passive overførselsindkomster (se dr.dk).
Dette diskuterede vi med vores panel, som i år bestod af Pia Kjærsgaard (DF), Pelle Dragsted (EL), Allan Søgaard (Falck), Torben Möger Pedersen (PensionDanmark) og Lizette Riisgaard (LO).

IMG_4315

Legendarisk sangbattle mellem sangerinden Pernille Rosendahl og Transportminister Magnus Heunicke.
De røde og blå stemmesedler var fordelt, da vi tog hul på et nyt kapitel i vores egen Folkemøde-historie, nemlig med vores nye brag af et arrangement – Folkefesten. Konceptet er enkelt: Hvilke sange rører folket mest?
På folkemødet kan man mærke demokratiet helt inderst inde, sagde Lotte Hansen (adm. direktør i Hansen Agenda red.) – Det har demokrati og musik tilfælles. Pernille synger så det rører én inde i hjertet. Med de ord indtog Pernille og Magnus scenen med deres yndlingsnumre og forsvarede på tur, hvorfor deres udvalgte sange skulle spilles, herunder alt fra ’Så Længe Jeg Lever’ (John Mogensen) til ’Sleeping My Day Away’ (DAD). Vindernumrene blev fremført af Pernille live med band. Festen nåede sit højdepunktet under Rocazino’s fodboldnummer ’En for Alle’, hvor sangerinden ’advarede’ – Hvis I stemmer på Rocazino, så bliver det Magnus, der synger!
Og Transportministeren sang højt i kor med Pernille Rosendahl og de ca. 120 fremmødte. Aftenen sluttede af med Pernilles live-fortolkning af Anne Linnets klassiker ’Smuk og Dejlig’ og hendes eget hit ’Tomorrow Never Dies’. Folkemødet gik op i en højere enhed til Folkefesten, og vi glæder os til at se jer igen næste år!
Folkelagkagen og Folkefesten var i medierne. Se her:
Avisen Kommunen – 8. juni
TV2 Bornholm – 15. juni (indslag starter ved 6:30)
DR.dk – 9. juni
Radioavisen – 9. juni
• Se også glimt fra Folkefesten på Hansen Agendas Facebook
IMG_4302

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x