#iVoteGlobalGoals holder Verdensmålsvalgkamp: Brug twitter som din stemmeurne - Hansen & Ersbøll Agenda

#iVoteGlobalGoals holder Verdensmålsvalgkamp: Brug twitter som din stemmeurne

15. november 2018 16:55 Ingen kommentarer 0

Et flertal af danske unge går trofast til stemmeurnerne, når der er folketingsvalg. Alligevel er antallet af unge, der aktivt engagerer sig i civilsamfundet og den politiske debat, faldende. Det kan have negativ betydning for FN’s Verdensmål, og det vil iLoveGlobalGoals gerne forsøge at ændre på. Men der skal nye, digitale initiativer til, hvis vi skal have danske unge til råbe højt i den politiske debat. Rigtig mange unge vil gerne deltage i fællesskabet, men vi må skifte blanketter og medlemskontingenter ud med hashtags og livestream, hvis det skal lykkes.

Mandag d. 5. november afholdt iLoveGlobalGoals så sit første arrangement i rækken af flere, der med både fysiske og digitale greb kickstartede en ny form for samtale mellem unge og politikere. Det foregik med twitter som omdrejningspunkt, der ellers i høj grad bruges af medier og politikere. Formålet var at stille skarpt på politikernes ambitioner på et Verdensmål, de selv havde valgt til lejligheden.

Syv politikere fra 2030-netværket havde takket ja til at være med:

Carolina Maier (Å)

Jan E. Jørgensen (V)

Martin Lidegaard (B)

Yildiz Akdogan (A)

Christian Poll (Å)

Anders Johansson (C)

Og ikke mindst Ida Auken, der sammen med Sana Doost også styrede slagets gang og udvalgte tweets fra tilhørende, når politikerne på skift gav deres valgtaler. Alle tweets fra de unge deltagere blev samlet under #iVoteGlobalGoals og vist på storskærm under hele arrangementet.

Se alle dagens tweets

Den digitale dimension sikrede, at #iVoteGlobalGoals trendede på twitter den dag – både i Danmark og Europa! Et resultat vi i iLoveGlobalGoals er stolte over. Ikke kun fordi det er med til at skabe opmærksomhed om iLoveGlobalGoals og vores mission, men fordi det  forhåbentligt har det givet nogle af de unge mod på fortsat at være aktive på twitter og prikke til politikere, når ambitionerne ikke er høje nok – fordi de kan se, at de er i stand til at skabe et tryk, der ikke er til at overse.

Arrangementet blev afholdt på Christiansborg i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd, 2030-netværket og støttet af Tuborgfondet.

Hansen & Ersbøll Agenda har stiftet iLoveGlobalGoals, som et handlingsanvisende digitalt fællesskab med særligt fokus på unges engagement i Verdensmål.

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x