KAs Verdensmåls Masterclass: Nu kommer de små og mellemstore virksomheder med på vognen - Hansen & Ersbøll Agenda

KAs Verdensmåls Masterclass: Nu kommer de små og mellemstore virksomheder med på vognen

11. oktober 2018 13:44 Ingen kommentarer 0

I august deltog de første af Kristelig Arbejdsgiverforenings (KA) medlemsvirksomheder i en Verdensmåls Masterclass. Forløbet er udviklet af Hansen & Ersbøll Agenda i samarbejde med KA og omfatter i alt tre moduler på hver 6 timer. Målet er, at alle de deltagende virksomheder står med deres egen Verdensmåls-handlings- og kommunikationsplan i hånden, når sidste modul er afviklet 11. december.

Hansen & Ersbøll Agenda har igennem en årrække arbejdet som strategisk partner for UN Global Compact, verdens største initiativ af bæredygtige virksomheder. Særligt for mindre virksomheder kan det være en stor mundfuld at forholde sig til UN Global Compacts 10 principper og de 17 verdensmål. De tænker måske at det ikke er for dem, men kun noget de store virksomheder med CSR afdelinger kan magte. Det er en opfattelse Hansen & Ersbøll Agenda har sat sig for at ændre. “Alle kan bidrage. Man kan være den arbejdplads man glæder sig til at komme på arbejde hos. Man kan tilbyde medarbejdersundhedsprogrammer, man kan uddanne lærlinge, skabe småjobs, og sørge for at både mænd, kvinder og etniske minoriteter kan udfolde deres potentiale på lige fod. Man kan bidrage til lokalsamfundet på mange måder, måske man har nogle af løsningerne til verdens problemer? Verdensmålene skal brydes ned til noget alle kan forholde sig til og bidrage til” siger Charlotte Ersbøll, partner i Hansen & Ersbøll Agenda. 

”Mange store virksomheder er i fuld gang med at skabe værdi for deres forretning ved at arbejde for verdensmålene. Indtil nu har de mindre og mellemstore virksomheder mest set til fra sidelinjen. Men i erkendelse af, at kunderne samt de store virksomheder og offentlige organisationer stiller flere og flere krav om bæredygtighed til deres leverandører – stiger interessen også blandt SMV’erne for at komme med på vognen,” siger KA-direktør Karsten Høgild.

De mindre og mellemstore virksomheder, der deltager i den første Verdensmåls Masterclass kommer fra vidt forskellige områder: metalindustri, maskinindustri, bygge og konstruktion, markedsføring samt servicebranchen.

Og forventningerne til Masterclass forløbet er store:

”Vi vil gerne bruge Verdensmålene som en platform for at skabe samhørighed med vores leverandører. Vi ønsker også at finde nye vinkler til at kommunikere godt og motiverende til vores medarbejdere om, at der er med til at gøre noget godt for verden,” siger Anders A. Nielsen, salgschef, Runi A/S, der fremstiller maskiner og totalløsninger til håndtering af affald.

En misforståelse at det kræver en stor indsats

At tiden er inde til at også de mindre og mellemstore virksomheder for alvor begynder at få en samfundsagenda påpeges også af Mads Nipper, koncerndirektør, Grundfos.

Mads Nipper siger til KAs medlemsblad ”Værdi” om de mindre og mellemstore virksomheders engagement i verdensmålene:

Jeg forstår udmærket godt, at det ikke er alle virksomheder, der har den luksus, at de bare kan sige: ”Det vælger vi at investere i – for det skal nok være rigtigt over tid.” Men der er altså ingen undskyldning for ikke på de helt nære ting at opføre sig ordentligt. Det kan godt være at vi ikke kan investere i helt nye forretningsmuligheder. Men hvad nu hvis vi gjorde os lidt mere umage for at spare på energien og investere lidt mere i miljøvenlige teknologier? Hvad nu hvis vi talte lidt mere med vores kunder om hvordan vi kan hjælpe dem med at adressere de her ting?

Alle de her ting behøver jo ikke at koste noget. Jeg tror, at der ofte er en misforståelse af – at det altid vil være noget, der kræver en stor ekstra indsats eller koster en masse penge.

Det skal være håndgribeligt

Hansen & Ersbøll Agenda har specialiseret sig i at rådgive virksomheder og organisationer om værdiskabelse i arbejdet med Verdensmålene og en samfundsagenda.

”Interessen for at arbejde med Verdensmålene stiger i en lodret kurve lige nu. Og vi har gennem det seneste år tænkt meget på hvordan vi kunne gøre en samfundsagenda ift. verdensmålene relevant for de mindre og mellemstore virksomheder. I det Masterclass-forløb, vi har udviklet til KA – hiver vi Verdensmålene ned øjenhøjde og gør det meget håndgribeligt, hvordan man kan arbejde med dem og skabe værdi ift. sin forretning,” siger Charlotte Ersbøll.

 Verdensmåls Masterclasses forløbet over tre moduler: Første modul tager afsæt i hvad I allerede gør rigtig, og hvor I skaber størst værdi for samfund og forretning i dag. Andet modul hjælper jer til at sætte en fremtidsrettet agenda for verdensmålene, herunder hvordan I får medarbejdere, kunder og stakeholders med i værdiskabelsen. Tredje og sidste modul gør jer klar til at implementere planen og sætte mål for jeres fremskridt. Under hele forløbet har I adgang til ledende kræfter inden for bæredygtig forretningsudvikling og samfundsagenda-setting. Undervejs møder I ekspertiser udefra såsom virksomhedsledere, repræsentanter fra offentlige indkøbsfunktioner mm. 

Det er tanken at Hansen & Ersbøll Agendas Verdensmåls Masterclasses fra 2019 skal tilbydes til en bredere kreds af virksomheder og organisationer. Er du interesseret i at høre mere om dette – kan du kontakte Charlotte Ersbøll (31 33 55 67, charlotte@heagenda.dk)

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x