Københavnere og P4G-gæster skal teste deres verdensmålsform i MEGAsize lejlighed på Rådhuspladsen - Hansen & Ersbøll Agenda

Københavnere og P4G-gæster skal teste deres verdensmålsform i MEGAsize lejlighed på Rådhuspladsen

11. oktober 2018 13:58 Ingen kommentarer 0

Når Danmark 19. oktober bliver vært for P4G topmødet om Verdensmål og partnerskaber,  omdannes Rådhuspladsen til en lejlighed i monokrome verdensmålsfarver – her gør vi Verdensmål til Hverdagsmål. Der sker på vegne af Københavns Kommune og Udenrigsministeriet og i samarbejde med en stribe partnere og sponsorer.

Af Lotte Hansen, Partner, Hansen & Ersbøll Agenda

I rummene i lejligheden demonstreres det, hvordan man som både som borger, virksomheder eller via partner-løsninger kan bidrage til at skabe den bæredygtige udvikling. For begge dele er nødvendige, hvis verdensmålene skal nås.

Der er brug for, at vi som borgere tænker mere cirkulært, gør os umage for at forbruge anderledes og mindre, genanvende vores affald og tænke i smarte løsninger, når vi forbruger naturens ressourcer. Denne fredag kan borgere bytte tøj i lejlighedens gigantiske walk-in closet i soveværelset. Man kan også teste, hvordan man sikrer sin nattero, når man bor i en storby. I køkkenet er der madspildsløsninger og smagsprøver, mens der i stuen er mulighed for at spille Verdensmålsspil og måle sit eget energiaftryk. I badeværelset ser vi på det gigantiske vandforbrug, vi hver især lægger krop til.  Der er i lejligheden samlet over 20 eksempler på bæredygtige aktiviteter, hvor det bærende element er, at du kan mærke, smage, prøve, skrue, dreje og føle.

Det er ikke nemt at skaffe partnere og sponsorer til et projekt, der kun skal stå en dag. Men heldigvis er lejligheden allerede på vej på ”tour” rundt i Danmark og planerne om at benytte den til kommende events og kongresser er allerede mange. Visionære partnere, sponsorer og samarbejdspartnere har været uundværlige i processen.

Gehl Arcitechts udfordrede og tænkte med os, da vi fortalte dem og vores ide om at sammensmelte professionelle løsninger med private mennesker i byen.  Deres idéer og viljestyrke har været uvurderligt i forhold til megasize-lejligheden. Rockwool er hovedsponsor med Realdania og vi er så glade for at Rockwool var klar fra start. Det har været med til at presse os til at gå den ekstra mil, det krævede for at få projektet op at stå.

Rambøll er partner på projektet og har udviklet den beregner, der giver os alle mulighed for at fortælle, hvordan vi har tænkt os at reducere vores madspild, vandforbrug, energiforbrug det kommende år. Det sker som et ’løb’ rundt i lejligheden og man får en sticker i hvert rum, når man har svaret på testen. Så har vi også Danfoss og Carlsberg om bord samt en stribe NGO ’ere – blandt andet WWF og innovative projekter herunder ToGoodToGo.

Hele dagen vil 70 studerende dels afholde et mini-climathon i lejligheden og dels være værter fra danske og internationale gæster. Og vores partnerskab med DTU Skylab og Young Academics er vi særligt stolte af.

Vi er i Hansen og Ersbøll Agenda meget glade for, at vi med dette projekt har kunnet koble iLoveGlobalGoals grundfilosofi om at gøre Verdensmål til Hverdagsmål til P4G konferencen, og vi er stolte af, at Udenrigsministeriet og København Kommune har betroet os opgaven.

 

Find begivenheden på Facebook

ILoveGlobalgoals er medarrangør af løbet og du kan hele dagen dele dine oplevelser på pladsen på Facebook tjek allerede ind – Find os på Facebook

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x