Sæt ikke borgerne til at debattere, sæt os til at handle

Sæt ikke borgerne til at debattere, sæt os til at handle Sæt ikke borgerne til at debattere, sæt os til at handle

Verdensmål:

  • 12 - Responsible Consumption and Production
  • 17 - Partnerships to achieve the Goal

Lotte Hansens seneste Kommentar i Berlingske; Som land vil vi være klimadukse. Så pyt med, at vi som mennesker er blandt verdens allerstørste klimasyndere, det tæller nemlig ikke.

Hvis politikerne nu ville turde belønne vores indkøb og vaner, så kunne vi skabe et marked for de danske virksomheder, som vil gå den bæredygtige vej. Sørg da for, at vi bruger vores penge på dem, i stedet for fladskærme som går i stykker om tre år. Danmark vil være i front, når det gælder vores CO2-udledning, og med klimaaftalen kom vi et stort skridt nærmere. 

 

Det er sådan set super godt, men det er også tydeligt, at aftalen er snedkereret sammen af en gruppe visionære politikere, lobbyister, ingeniører og djøffere. Målet har været at vise, at Danmark kan levere på de internationale CO2-reduktioner, vi har lovet. Og nu er vi godt i gang. Som land vil vi være klimadukse. Så pyt med, at vi som mennesker er blandt verdens allerstørste klimasyndere, det tæller nemlig ikke.

 

Problemet er, at det reelle CO2-aftryk vi som borgere reelt efterlader til kloden, hæfter Danmark ikke for. Det gør de lande, der producerer vores forbrugsvarer såsom fødevarer, telefoner, køleskabe og havemøbler. Alle de varer, vi lige nu er blevet bedt om at indkøbe i stor stil for vores feriepenge, og hvad vi ellers have måtte have tilbage på kistebunden her i coronakrisens forhåbentligt aftagende fase.

 

Læs resten af Hansens kronik på Berlingske her.