Morgenmøde: Hvordan giver man plads til den bæredygtig udvikling?

Morgenmøde: Hvordan giver man plads til den bæredygtig udvikling? Morgenmøde: Hvordan giver man plads til den bæredygtig udvikling?

Verdensmål:

  • All Goals

Alle taler om bæredygtig udvikling, og rigtigt mange vil gerne gøre en forskel. Men vi kan være låst fast i gamle rammer og mønstre, der forhindrer den innovation og reelle transformation, der er nødvendig for at opnå en hurtig nok omstilling af samfundet.

Der var både morgenkaffe og morgensol da Hansen & Ersbøll Agenda afholdt sit andet virtuelle morgenmøde tirsdag d. 16. marts.

 

Lidt i 8:30 tjekkede de første deltagere ind for at høre Stig Irving Olsen, lektor ved DTU’s division for bæredygtighed, Magnus Bjerre Clausen advokat og senior manager i advokatfirmaet Poul Schmith og Lotte Hansen, CEO og partner af Hansen & Ersbøll Agenda.

 

Der var gang i debatten fra de knap 40 deltagere. Skarpe spørgsmål og kommentar, der blandt andet stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor grøn omstilling altid betragtes som en udgift, når nu netop den omstilling er med til at sikre ens fremtid i markedet.

7 tips til bæredygtige udbud og indkøb
Omdrejningspunktet for mødet var at omsætte bæredygtige visioner til handling, gennem udbud og indkøb. Værktøjerne er mange men her er 7 tips til en god start:

 

  1. Prioriter jeres bæredygtige fokus
  2. Find din organisations styrker og svagheder
  3. Gå faktabaseret til værks
  4. Prøv med funktionsudbud
  5. Brug miljømærker og UN Global Compacts 10 principper
  6. Få lavet en livscyklusanalyse, hvis du er i tvivl om, hvor du skal begynde
  7. Indtænk slutbrugeren i din planlægning

Deltag i vores næste arrangementer
Hvis du vil deltage i vores næste morgenmøde så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi sender invitationer ud. Du kan også følge vores Facebookside, hvor vi løbende opdaterer om vores events.

 

Du kan se optagelsen fra morgenmødet her på hjemmeside eller på vores YouTube kanal.

Morgenmøde
Afspil video

Du kan også læse om og se vores forrige morgenmøde “Hvordan leder du bæredygtigt?”

Arrangementet blev afholdt i samarbejde med Poul Schmith, DTU og Martikel1.