Motorvejsbyggeri får pris for god kommunikation - Hansen & Ersbøll Agenda

Motorvejsbyggeri får pris for god kommunikation

16. december 2014 11:14 Ingen kommentarer 0

Stakeholderinddragelse og kommunikation sikrer Vejdirektoratet kommunikationspris på trods af borgermodstand.

Da motorvejen mellem Hårup og Låsby skulle anlægges, var der mange sure borgergrupper, og mange i lokalsamfundet var utilfredse med at motorvejen skulle gå midt ind gennem Silkeborg. Men takket være dialog og grundigt kommunikationsarbejde blev Vejdirektoratet i september tildelt prisen ”Årets Kilde 2014” af Søhøjlandets Presseklub.

”Vi trak Lotte Hansen ind allerede i det tidligere analysearbejde, fordi vi havde brug for hjælp til at forstå og kortlægge den kommunikationsudfordring, vi stod over for. Med stor ekspertise og faglighed hjalp hun os med at identificere interessenter og derefter analysere deres mulige påvirkning af projektet. Hun satte også en uundværlig issues management analyse i gang, og siden hjalp hun os med planlægning og eksekvering af en stærk dialog med borgergrupper og øvrige stakeholdere. Lotte Hansen lagde dermed med sit arbejde grundstenene for den succesfulde kommunikation, der i dag kendetegner Silkeborgprojektet,” fortæller projektchef Carsten Sandberg.

Åbningen af motorvejen fandt sted d. 1. december 2014, hvor bl.a. transportminister Magnus Heunicke på obligatorisk vis var forbi for at ’klippe snor over’. Om Vejdirektoratets kontakt til borgerne i løbet af processen siger transportminister Magnus Heunicke:

”Kommunikation er rigtig vigtigt, når vi forbereder og efterfølgende går i gang med store anlægsprojekter, som kommer helt tæt på borgernes hverdag. Særligt i anlægsfasen vil der uundgåeligt være gener for lokalsamfundet, og det er helt fundamentalt, at der hurtigt bliver skabt en forståelse af, hvorfor det er nødvendigt at lave de pågældende investeringer.”

Udover at motorvejen vil trække trafikken væk fra landsbyerne, kommer motorvejen til at betyde en markant tidsbesparelse i hverdagen for de mange bilister, der rejser mellem Aarhus og Silkeborg, forklarer transportministeren, og tilføjer at disse projekter ikke er politikernes, men borgernes:

”Derfor er det helt essentielt, at vi har en åben proces helt fra start af, hvor borgerne får lov til at komme med spørgsmål, indsigelser og bemærkninger, og hvis der skulle være afgørende elementer, som vi ikke har taget højde for, så vil de selvfølgelig blive undersøgt til bunds. Borgernes indspark er altid meget vedkommende, og de er en vigtig del af processen,” siger han.

Selvom processen ikke har været smertefri, ender motorvejen med at være færdig 10 måneder før tid og under budgettet, hvilket viser, at det er alt andet end lige meget, hvordan der kommunikeres om motorveje.

Foto: Vejdirektoratet.

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x