Når børn kommer tæt på litteraturen - Hansen & Ersbøll Agenda

Når børn kommer tæt på litteraturen

16. maj 2017 10:40 Ingen kommentarer 0

Europas største bog-festival, The Hay Festival kommer til oktober til Aarhus. Hansen & Ersbøll Agenda har længe forberedt PR-aktiviteter for festivalen, og mandag d. 15. maj stod den på event på Ellevangskolen i Risskov med Forfatterne Dy Plambeck og Sanne Munk Jensen.

” I skal beskrive jeres barndoms køkken. Detaljer med billeder, sansninger. Hvem er i køkkenet? Forældre, andre? Hvordan lugter der? Hvordan ser lågerne ud? Barndoms køkken, farmors, mormors. Hvilken mad bliver der lavet? Er køleskabet fyldt? Hvordan ser menneskerne ud? Hvordan taler de?”

Eleverne i 8.x og 8.a på Ellevang skole lytter intenst til Dy Plambeck, der fortæller om forskellen på virkelighed og fiktion. Vi skal væk fra folkeskolen nu, og ind i en fantasiverden. De to forfattere guider eleverne gennem en række korte skriveøvelser, før de får lov at arbejde på egen hånd med en historie, de senere skal læse op for de andre elever. Undervejs bliver de coachet af de to forfattere, som kommer med input og gode råd til elevernes noveller.

TV2 Østjylland fulgte forfatterworkshoppen. Det kom der et fint lille indslag ud af:

En hel dag med fokus på den gode historie sætter sine spor, og også lærerne var tilfredse med udbyttet. “Eleverne spurgte, om de skulle arbejde videre med opgaverne. Så har det været godt” siger dansklærer Lars Boje Mathiasen.

Forfatterne var også imponerede over elevernes tilgang til et håndværk, der ellers kan virke svært tilgængeligt. “De har klaret det super godt. De har jo ikke haft særlig lang tid til det. Men de har lyttet, og de har taget de råd med, som de har fået”, siger Sanne Munk Jensen.

International festival til oktober og udgivelse af antologi til børn og unge
Skriveworkshoppen finder sted lige kort før udgivelsen af antologien Lige her og Lige nu. Den udkommer 23. maj. I antologien kan man opdage 38 europæiske forfattertalenter – heriblandt Dy Plambeck og Sanne Munk Jensen i noveller for børn og unge. Forfatterne er blevet bedt om at skrive ud fra temaet rejse, og antologien udkommer samtidig på engelsk og dansk – i Danmark med titlerne Lige her og Lige nu.

Antologien udgives i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, der sammen med den anerkendte litteraturfestival Hay Festival fra Wales afholder Danmarks første internationale børnelitteraturfestival i Aarhus 25. – 29. oktober 2017. Børnelitteraturfestivalen International Children’s Literature Hay Festival – Aarhus 39 bliver ét af de mange tilbud, man kan opleve som en del af Aarhus 2017.

Hansen & Ersbøll Agenda laver PR både op til festivallen og i forbindelse med udgivelsen af antologien.

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x