Skeptiske unge spørger: Har I regnet efter på det der?

Skeptiske unge spørger: Har I regnet efter på det der? Skeptiske unge spørger: Har I regnet efter på det der?

Verdensmål:

  • All Goals

Tvivlergruppen to dage før et valg har aldrig været større end denne gang.

Men ifølge Epinion havde vi i år 9% tvivlere, to dage før valget og det er tæt på en fordobling i forhold til sammen tid sidste år. Det er på en måde lidt crazy.


Det er udtryk for at vi ikke føler, vi har fået de svar, der skal til for at kunne tage stilling. Især vores unge medborgere flygter nu i stort omfang fra den politiske midte. Jeg tror, de læser på de sociale medier og kigger i fjernsynet og spørger sig selv og deres venner: Har de ’voksne’ regnet efter? Båder når det gælder vores fælles pengekasse og det grønne regnskab?


Mit bud vil være at tæt på hvert 3. unge menneske i Danmark i dag vil stemme på enten Enhedslisten, Alternativet eller Liberal Alliance.


Jeg synes, det er interessant, de samler sig på de to fløje.

 ’De blå unge’ samles om kongen af Jomfru Ane Gade, Vanopslagh, han kommer til at få flest unge vælgere og i den anden ende komme Enhedslisten og Alternative til at kunne samle en markant del af ’De Utålmodige Grønne’.


’De blå unge’ spørger måske sig selv:…..

….-Man behøver ikke være nationaløkonom for at se, at nationalbankdirektør Lars Rohdes advarsel for en god måned siden, er meget realistisk. Han sagde: “Kombinationen af et stort pres på arbejdsmarkedet, høj efterspørgsel og høj inflation skaber risiko for en selvforstærkende løn-pris-spiral i Danmark.” Selvom man ikke kender alt til regnearkene bagved kan man godt som ung regne ud, at kombinationen af inflation og recession, fordi alt bliver dyrere, ikke lyder mega fedt.


’De utålmodige grønne’ er ikke enige i, at vi som danskere er forrest i den grønne omstilling. De læste FN’s seneste rapport, der kom midt i valgkampen som slog fast at vi ikke når klimamålene. De undres over vores forbrugsfest. Og forstår ikke, hvorfor dem, der forbruger mest også derhjemme ikke kan betale lidt mere?


Måske er det hele beskyttelsen af gennemsnitsvælgeren, som engang hed ’LO-familien’, både de grønne og de blå unge har det svært med. Deres fremtid kommer ikke til at se sådan ud, og det ved de godt. 

Læs klummen her