DEN VIGTIGSTE AGENDA - Hansen & Ersbøll Agenda

DEN VIGTIGSTE AGENDA

28. februar 2018 22:24 Ingen kommentarer 0

Salen var fuld af landets ledende aktører i tirsdags, da #iLoveGlobalGoals, bevægelsen blev lanceret i København. Bevægelsens ambition er at vi alle gør verdensmål til hverdagsmål.

”Det er noget, vi klarer sammen. De kan nemlig kun blive til virkelighed, hvis vi handler på det i fællesskab. Verdensmålene giver os både en drøm, et løfte og en forpligtigelse til at gøre verden bedre.

Men de kan alene nås, hvis vi grundlæggende revurderer måden, vi bygger verden op på. Vi skal samarbejde på tværs, og derfor har vi brug for sådan noget, som #iLoveGlobalGoals.”

Sådan sagde Finansminister, Kristian Jensen, i går til forsamlingen af erhvervsledere, politikere og organisationer, der var samlet for at kickstarte den danske verdensmålsbevægelse.

Hansen & Ersbøll Agenda havde inviteret Finansministeren, Thomas Ravn-Pedersen fra Verdens Bedste Nyheder, Anthony Abbots fra Rockwool, Flemming Bendt fra ISS, Filip Engel fra Ørsted, Majken Gilmartin fra EIR, Thea Hass fra Spejderne og Kirsten Brosbøl (S), formand for tværpolitisk netværk til scenen for at dele deres erfaringer og visioner for verdensmålene.

”Det, der bliver fuldstændig afgørende for, om vi kan nå i mål både i Danmark og i verden, er at verdensmålene bliver en folkelig bevægelse. Derfor er jeg rigtig glad for at være med i dag. Det er fint, at vi sidder på Christiansborg, på de offentlige institutioner og i det private erhvervsliv og lægger strategier for, hvordan vi skal indfri målene. Men det, der i virkelig sætter gang i noget, er at vi sammen får hele folket med i bevægelsen,” sagde Kirsten Brosbøl.

Fælles for alle talerne var, at der ikke blev lagt skjul på den brændende platform. Der var heldigvis ligeså stor enighed om, at løsningen er indenfor rækkevidde blandt andet gennem samarbejde på tværs, der kan skabe et bredt folkeligt ejerskab for verdensmålene.

Love Will Keep You Warm

”I Hansen & Ersbøll Agenda er vi helt benovede over det store fremmøde og opbakningen til arrangementet. Vi er slet ikke i tvivl om at bevægelsen kommer til at tage fart gennem de nye alliancer, der allerede nu er dannet, og vi står klar til at vejlede om initiativer på organisationsplan samt om partnerskaber på tværs,” siger Lotte Hansen, partner i Hansen & Ersbøll Agenda.

Pernille Rosendahl hjalp med at runde dagen af på bedste vis og mindede publikum om – midt i den Sibiriske kulde – at ’Love Will Keep You Warm’.

Du kan dele din kærlighed til verden, fremtiden og den næste generation på #iLoveGlobalGoals, hvor vi står sammen om at gøre verdensmålene til hverdagsmål.

 ***

CITATER FRA KICK OFF PÅ DEN DANSKE VERDENSMÅLSBEVÆGELSE

Kristian Jensen, Finansminister: ”Vi har brug for ikke bare at lære verdensmålene at kende, men også for at vide, hvad de betyder. Vi skal alle sammen arbejde på, hvordan vi får dem flyttet fra at være noget abstrakt, til noget konkret.”

Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder: ”Verdensmålene er jo ikke bindende. De bliver kun til det, vi som borgere og politikere beslutter os for, at de skal være. Hvis det ikke er alle, der til kender verdensmålene, så er det jo ikke det man bliver stemt ind på som politiker, og det er ikke den ramme man agerer indenfor som helt almindelig borger. Derfor er det er så vigtigt, at vi de næste 2-3 år sørger for at få øget kendskabet til de her verdensmål.”

Kirsten Brosbøl (S), formand for tværpolitisk netværk: ”Jeg mener, at verdensmålene er den vigtigste politiske agenda i de kommende 12 år. Det er første gang, vi har et sæt af mål, der er integreret på tværs. Det er den vigtigste politiske agenda, både for kloden men også for os som politikere, fordi det giver en strategisk ramme, for alt vi beskæftiger os med politisk.”

Anthony Abbotts, Rockwool: ”Verdensmålene er vigtige for Rockwool af to årsager. For det første er det en god måde for os at artikulere en rigtig god historie på. Vi har en fremragende produktportefølje, der har en positiv indflydelse på samfundet. Men det er ikke nok, at bruge dem til at artikulere. Det er vigtigt, at man laver forandring. Derfor arbejder vi nu i Rockwool målrettet med 10 af SDG’erne, hvor vi løbende kommer til at vurdere vores performance og se, om vi i vores forretningsmodel kan skabe forbedringer.”

Flemming Bendt, ISS: “Der er så mange virksomheder, der har gang i gode initiativer på forskellige fronter, og verdensmålene gør det nu muligt, at skalere det hele op til et langt større niveau. At vi rykker endnu tættere sammen om de her initiativer, kan give et større momentum end vi nogensinde har set.”

 Thea Hass, Spejderne: ”Verdensmålene repræsenterer i virkeligheden, en ny måde vi skal være mennesker på. I spejderbevægelsen har vi prøvet at give os selv den opgave, at vi gerne vil være med til at engagere børn og unge i verdensmålene. Men hvordan gør man så det?”

”Hvis man skal være med til at redde verden, tror man tit, at man skal ud i verden til et udsat område for at gøre en rigtig forskel. Men verdensmålene er jo også lige her, og vi har en opgave i at prøve at gøre det helt konkret, hvordan man kan gøre en forskel lige netop her.”

Filip Engel, Ørsted: ”Selvom der med verdensmålene kommer stort fokus på virksomheder og organisationer, så kommer vi kun i mål i samarbejde med politiske beslutningstagere. Vi var ikke nået hertil i Danmark eller i Europa, hvis det ikke var for fremsynede beslutningstagere, der sagde, at vi skal have mere grøn energi. I dag står vi med resultatet: solenergi, landvind og havvind, som er billigere end fossil energi. Det er fuldstændigt epokegørende. Det er sådan noget, som mange aldrig troede kunne ske. Nu sker det. Det er sket, og det kommer til at revolutionere måden, samfundet fungerer på.”

Majken Gilmart, EIR Soccer: ”Verdensmålene giver os en følelse af en fælles kamp, et fælles sted og det at vi alle sammen hører til. Vi skal spørge os selv: Hvad kan sportens verden gøre for verdensmålene? Vi laver vores fodboldturnering, som en konkret måde at sætte fokus på verdensmålene. Her kan man aktivere et af målene ved aktivt ved at deltage på fodboldbanen.”

Jonathan Spang: ”Vi har virksomheder, der er på vej til at blive drevet ved 100% grøn energi, og det er jo fint. Men det er i virkeligheden privatpersonerne, der ødelægger det hele. De synes nemlig ikke det er så sjovt, hvis klimakrisen skal reddes ved at slukke for varmen og for lyset, ved lade være med at tage ud og rejse og leve af kedeligt knækbrød.”

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x