Så blev det dagen, 8. marts, hvor vi lancerer ‪#‎IDeliver‬! - Hansen & Ersbøll Agenda

Så blev det dagen, 8. marts, hvor vi lancerer ‪#‎IDeliver‬!

8. marts 2016 14:19 Ingen kommentarer 0

Vi har kæmpet længe for at finde det rette # til Women Deliver-kampagnen. Det skulle så være H.K.H. Kronprinsessen, der kom med det gode forslag: #IDeliver.

Det er et #, der egentlig kommunikationsmæssigt er ret svært, for det kræver sin mand og sin kvinde at komme op med, hvad man selv leverer. Det havde været nemmere, hvis man bare måtte ’like’ eller håbe et eller andet.

Men det der gør det svært, er også det, der gør budskabet godt. Vi kommunikerer ikke for kommunikationens skyld, men fordi vi gerne vil flytte verden fra snak til handling og mobilisere hele Danmark og verden til at være med.

Vi har ud over H.K.H. Kronprinsessen, som er protektor for Women Deliver, og Udenrigsministeren, som er vært, og vores samarbejdspartnere, også Kultur- og Ligestillingsminister, Overborgmester og Skoleborgmester i København med og snesevis af andre aktører, som er i fuld gang med forberedelserne til Women Deliver.

Lav gerne dit #IDeliver og del.
Fra i morgen tidlig kan du se alle videoer og billeder her: www.wd2016.dk/ideliver/

Hvis du tænker, hvad er det nu lige Women Deliver er, så læs videre her:

Det er i år, vi danskere skal ranke ryggen og gøre os klar til klodens måske vigtigste kamp. I dag, på kvindernes kampdag. starter nedtællingen til Women Deliver-konferencen, der kommer til København til maj med en stribe markeringer. Den 8 maj på Mors Dag er tusindvis af danskere klar til at sige velkommen til konferencens internationale deltagere, når skolebørn, virksomheder, kulturinstitutionerne, erhvervslivet og medier skyder den danske indsats til konferencen igang.

Kampen for at sikre piger og kvinder bedre muligheder overalt på kloden er den bedste vej til en fredeligere, rigere og mere bæredygtig verden. Women Deliver er den største bæredygtige konference efter COP21. Det bliver den største af sin art og det er første gang siden ’Gender’ kom ind som et af FN’s verdensmål, at verdens ledere, virksomheder og organisationer skal vise lederskab og handling for piger og kvinders muligheder.

Heldigvis er både denne og den tidligere regering enige om, at Danmark skal sætte alt ind på at sikre, at Danmark kan være vært for en game changer, når det kommer til at tale om piger og kvinder, men også når det handler om at få sat handling på det, som vi ved virker.

Vi er en gruppe, der nu tæller flere end 100 organisationer, virksomheder, skoler, uddannelsesinstitutioner og sundhedsgrupper, mfl., der har været i gang i over et år med forberedelserne. Ikke nok med at Women Deliver har engageret H.K.H. Kronprinsessen som protektor og Udenrigsminister, Kristian Jensen, brænder for emnet, skød vi også året i gang med både Frank Jensen, Pia Allerslev, Ellen Thrane og Bertel Haarder, som i sin tale sagde, at vi alle er feminister.

Jo mere man beskæftiger sig med piger og kvinders forhold i verden, jo mere oprørt bliver man over, hvordan samfundet lader halvdelen af sin befolkning tilbage med så ringe mulighed for at lykkes. Det starter i det små med omskæring og selvom mange piger nu kommer i skole, tages de ud igen efter 4. klasse for allerede her at blive klar til det ægteskab, som deres far på forhånd har arrangeret. Dette sker for 39.000 piger hver år! Ligeledes sker der hvert år mere end 200 millioner uplanlagte graviditeter og mange af disse sker grundet manglende mulighed for prævention eller retten til at sige nej. Alene det er årsag til, at mange piger og kvinder kommer dårligt i gang med uddannelse og arbejdsliv.

Hjælpen til fødsel er katastrofalt ringe mange steder og hver dag dør 800 kvinder i forbindelse med fødsel. At så mange kvinder dør i forbindelse med fødsel er centralt, for uden en mor forringes børns chance for at komme gennem livet dramatisk. Faktisk er sandsynligheden for selv at dø inden man fylder to år ti gange så stor, hvis man ikke har en mor. Dertil kommer den værdi som et samfund, der ikke satser på piger og kvinder går glip af og også her taler tallene for sig selv: en mor bruger i gennemsnit 90% af sin indkomst på familien, mens faderen kun bruger 30-40%. Hvis man giver piger og kvinder de samme muligheder som mænd vil produktiviteten i mange udviklingslande alene kunne stige med op til 25%.

Alt det handler Women Deliver om og når konferencen løber af stablen i Bella Center vil det ikke kun være en politisk konference, men også topledere fra globale virksomheder, vil sætte fokus på problematikken,

Og hvad så med os herhjemme? Her går det jo meget godt – der er da stadig meget at komme efter på chefgangene, i lønningsposerne og ikke mindst i hjemmene, hvor kvinderne står for det meste og kun de få har råd til at betale sig til ekstra hjælp. Det er også her i vores trygge land, at alt for mange kvinder udsættes for vold og overgreb.

Alligevel synes jeg, at vi skal bruge vores værtskab til at få skabt en indenlandsk bevidsthed om den kulturhistorie, vi er rundet af – hvordan vi på 100 år er lykkedes med noget, som er de færreste kvinder forundt.

Dansk Industri er i anledning af konferencen ved at regne ud, hvad kvindernes tilstedeværelse på det danske arbejdsmarkedet har betydet for vores rigdom og velfærd. Jeg er sikker på, at tallet er stort og læg så dertil den glæde, det er for både kvinder og mænd og ikke mindst i børne- og ungdomsårene, at vokse op og gå i skole i tillid til at man kan bruge sin uddannelse. Min fornemmelse er, at de nye generationer slet ikke aner, hvor heldige de er med de kvinder og mænd, der kæmpede for lighed før dem.

Desværre er historieløsheden ofte første skridt til at lade være med at bevare det fundament, man står på. Vi er mange der ser med frygt på de forhold piger og kvinder lever under, vi skal bare ikke glemme, at vi ikke selv var for gode og selvom stemmeretten kom for 100 år siden, gik de første 70 år med at mændene skulle vænne sig til tanken. I dag er det min klare opfattelse at Bertel Haarder har ret: Vi er alle feminister. De mænd der fik døtre blev det først, men i dag er alle med. Vi er alle stolte af vores ytringsfrihed og lige ret til at udkomme som hele mennesker med egne rettigheder og muligheder.

Så lad os bruge Women Deliver værtskabet til at ranke rygge, læse op på historien og takke de mænd og kvinder, der lagde grunden til, hvor vi står i dag. Lad os i samlet flok vise verden, at vi mener, at det er piger og kvinder man skal satse på, hvis man også vil alt det andet vigtige, der skal sikre, at vi alle sammen kan være her, når vi bliver 9 milliarder mennesker og kloden har lidt mindre af det sjove at rutte med.

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x