Reportage: Udenrigsministeriets Women Deliver nytårskur - Hansen & Ersbøll Agenda

Reportage: Udenrigsministeriets Women Deliver nytårskur

1. februar 2016 11:00 Ingen kommentarer 0

WOMEN DELIVER SKAL GIVE EKKO – IKKE KUN I DANMARK, MEN I HELE VERDEN

Udenrigsministeriet åbnede torsdag den 28. januar dørene til Women Deliver-nytårskur. Der var forrygende fremmøde og opbakning fra H.K.K. Kronprinsesse Mary, tre ministre, to borgmestre, Women Deliver-komitéen og –konsortiet, og mange engagerede virksomheder og organisationer.

Salen var lyst op af spænding og forventning til Women Deliver-konferencen, der nu kun er 3,5 måned forude. Den bliver holdt i København den 16.-19. maj og er verdens største globale konference med fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.

”I dag er vi alle feminister. Det feministiske tankegods om ligeret, ligeløn og lige muligheder har været grundstenen i vores menneskesyn, i vores frisind og i det vi kalder den danske model,” sagde Bertel Haarder, Kultur- og kirkeminister, der var eftermiddagens første taler. Det skabte en bølge af smil og stolthed i ansigterne på de fremmødte, som står sammen om den danske mobiliseringsindsats, der skal skabe fokus på konferencen i maj.

De inviterede til nytårskuren var netop de mange danske virksomheder og organisationer, der både sammen og hver især er med til at sætte fokus på Women Deliver og den danske indsats op til konferencen. Lotte Hansen fra Hansen Agenda er leder af det konsortium, der er med til at mobilisere og afvikle arrangementer op til og under konferencen. I sin tale til nytårskuren lagde hun vægt på, at vi sammen skal hjælpe Danmark med at huse konferencen på bedste måde:

”Den 8. marts, når vi skyder den danske indsats i gang, sætter vi verden på den anden ende,” sagde hun og fortalte om de mange arrangementer, der bliver holdt både forud for og under konferencen. Der vil være foredrag, kunst, teater, film og en lang række arrangementer i mange variationer og forskellig størrelsesomfang. Men det er ikke kun de danske virksomheder og organisationer, der sætter fokus på emnet. Også flere fremtrædende personer og politikere engagerer sig. Heriblandt Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, som i sin tale til nytårskuren sagde:

”Jeg er glad for, at Danmark er værtsland, men der følger også et stort ansvar med. Vi må i fællesskab sætte fokus på piger og kvinders rettigheder, uanset hvilket land de kommer fra.”

Københavns overborgmester, Frank Jensen, fortalte ligeledes i sin tale, at Women Deliver ikke kun er en anledning til at se på kvinders rettigheder ude i verden, men at det også giver lejlighed til at reflektere over kvinders rettigheder herhjemme:

”Women Deliver skal give os troen på, at man kan skabe forandring – for kvinders rettigheder er ikke noget, der er hvervet én gang for alle, det er noget vi hele tiden skal kæmpe for,” sagde Frank Jensen, der desuden fortalte, at Københavns Kommune og Pia Allerslev har igangsat et skoleprojekt, der sætter fokus på ligestilling på alle københavnske skoler.

Siden COP21, er Women Deliver den største globale konferencer med fokus på de nye verdensmål. Knudepunktet for konferencen bliver, hvordan verdensmålene kan implementeres i relation til piger og kvinder, med særligt fokus på sundhed og rettigheder, og sammenkoblingen mellem køn, uddannelse, klima og økonomisk vækst. Konferencen vil samle over 5.000 globale og lokale ledere, politikere, journalister og virksomheder sammen med civilbefolkningen for at vise, hvilken betydning og effekt det kan få, når der er globalt fokus på udvikling af piger og kvinders forhold.

”Det, at piger og kvinder mangler rettigheder, er ikke kun et tab for piger og kvinder. Det er et tab for hele verden. Vi kan ikke blive det, vi gerne vil være, uden alle på holdet. Derfor er investering i piger og kvinder afgørende. Det er utroligt vigtigt, at vi får sat fokus på kvinders sundhed og rettigheder – vi skal få udbredt det globale budskab om ligestilling. Vi kan og skal kæmpe kampen,” sagde Kristian Jensen, Udenrigsminister og vært for nytårskuren, i sin tale. Kristian Jensen står sammen med Udenrigsministeriet i spidsen for at vise, at Danmark som helhed bakker op om Women Delivers dagsorden og for at byde de mange internationale gæster, der kommer til maj, velkommen.

Nytårskuren rundede af med en videohilsen fra den danske CEO for Women Deliver, Katja Iversen, som takkede for den store danske indsats og understregede vigtigheden af organisationens arbejde: ”Når man investerer i piger og kvinder, så vinder alle. Det er ikke bare det rigtige at gøre – det er også det smarte at gøre”.

Hele Women Deliver-konsortiet takker for den flotte opbakning og glæder sig til den 8. maj, hvor den danske indsats for alvor skydes i gang.

Se video fra arrangemnetet her

Se billeder fra arrangementet her

0

Cookies hjælper os med at forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Ved brug af sitet accepterer du vores brug af cookies. Læs mere.
Luk banner
x