Erhvervs- og mødeturismen får ny værktøjskasse til arbejdet med bæredygtighed

Erhvervs- og mødeturismen får ny værktøjskasse til arbejdet med bæredygtighed Erhvervs- og mødeturismen får ny værktøjskasse til arbejdet med bæredygtighed

Verdensmål:

  • All Goals

MeetDenmark har netop lanceret en ny gratis ‘værktøjskasse’, som er skræddersyet til at støtte virksomheder indenfor erhvervs- og mødeturismen i deres arbejde med at skabe mere bæredygtige værdikæder.

Mange virksomheder inden for erhvervs- og mødeturismebranchen er allerede i gang med at arbejde med bæredygtighed. Men for mange kan det være en udfordring at skabe et overblik og finde ud af, hvordan forskellige initiativer kan gavne hinanden.

 

Derfor udkommer MeetDenmark nu med en værktøjskasse med 7 konkrete værktøjer, der skal lette arbejdet med bæredygtighed.

 

”Vi er rigtig stolte af at kunne præsentere denne værktøjskasse, der ikke kun vil hjælpe virksomheder med at overholde kommende EU-lovgivning, men også være med til at styrke deres konkurrenceevne i en tid, hvor kunder og interessenter efterspørger mere bæredygtige løsninger. Målet er ikke blot at følge med udviklingen, men at være frontløbere inden for den bæredygtige omstilling. Disse værktøjer er et skridt i den retning og en invitation til alle involverede parter til at tage aktiv del i at skabe en mere bæredygtig og ansvarlig fremtid,”

En konkret hjælp

Værktøjskassen er udviklet i et samarbejde med BDO Advisory og Hansen & Ersbøll Agenda, og samtidig er værktøjerne udviklet og testet med virksomheder fra branchen og skabt med det formål at hjælpe virksomheder med at opfylde de stigende krav til ansvarlig drift. 

”Jeg er overvældet over, hvor meget mindre virksomheder presses af rapporteringskrav fra alle sider, og hvor mange forskellige formater og krav der er. Nu har vi sørget for, at de enkelt og med god hjælp kan få de vigtigste data sendt afsted til deres kunder og så koncentrere sig om at få lavet en bæredygtig forretningsplan, som giver dem en stærkere markedsposition og skaber bæredygtig forandring. Jeg ser dette som det pt. stærkeste gratis brancherapporteringsværktøj, som samler alle de rapporteringer, man kunne drømme om, og giver håndholdte råd med hjælpemanualer til erhvervs- og mødeturismen. Kunsten som mødested er at gøre bæredygtighed til en god oplevelse. Ingen gider tygge i en speltkotelet, bare fordi den er klimavenlig,”

”Værktøjskassen er en stor hjælp til virksomhederne indenfor erhvervs – og mødeturisme, da den bidrager til at gøre bæredygtig omstilling konkret, relevant og praktisk for den enkelte virksomhed. Værktøjskassen er i øjenhøjde, og bredden i værktøjerne gør, at både dem der er nået langt, samt dem der lige er gået i gang, kan benytte lige netop det værktøj, der skaber værdi hos dem. Yderligere skaber værktøjskassen et fælles udgangspunkt for en hel branche, og det skaber gode betingelser for at branchen som helhed kan øge styrkepositionen, men også at den enkelte virksomhed står stærkt i forhold til at opfylde de øgede krav og forventninger til bæredygtighed og dokumentation heraf, fra kunder, leverandører samarbejdspartnere m.fl,”

Værktøjerne er lavet til virksomheder som både bliver direkte og indirekte påvirket af den kommende EU-lovgivning om bæredygtighedsområdet. Hvad end det handler om CSDD, CSDDD eller Green Claims. Værktøjskassen er derfor en samling af praksisnære redskaber, som virksomheder eller organisationer kan bruge til at udvikle, involvere, måle, rapportere og brande sig som attraktiv virksomhed overfor omverdenen.

”Mange virksomheder indenfor erhvervs- og mødeturisme er i fuld gang med arbejdet med bæredygtighed, og mange gør en kæmpe indsats. Jeg håber, at værktøjskassen kan være en hjælp både for dem der er i gang, og en hjælp for dem som skal til at i gang. For det er en nødvendighed, at vi alle bidrager til arbejdet for at skubbe branchen i en mere bæredygtig retning,”

Værktøjskassen kan findes her: 

https://www.wonderfulcopenhagen.dk/meetdenmark/temaer/vaerktoejskassen-til-baeredygtige-vaerdikaeder


De 7 værktøjer er:

  • Dialogværktøj
  • Væsentlighedsværktøj
  • CSRD-rapporteringsværktøj
  • Code of Conduct
  • Input til medarbejderhåndbog
  • Bæredygtighedsrapport
  • Værktøj til Due Diligence for bæredygtighed

Redskaberne kan bruges og tilpasses efter din virksomheds egne behov og passende tidspunkt. Guiden indholdet et grafisk overblik for, hvornår det giver mening at tage fat i de forskellige værktøjer. 


Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang eller videre med dit bæredygtighedsarbejde, er du altid velkommen til at kontakte os. Send en mail til Lotte på [email protected] eller Alexandra på [email protected], så finder vi den bedste løsning til jeres virksomhed. 

Foto: MeetDenmark