Blå blok, I skylder virksomhederne en offensiv grøn klimapolitik

Blå blok, I skylder virksomhederne en offensiv grøn klimapolitik Blå blok, I skylder virksomhederne en offensiv grøn klimapolitik

Verdensmål:

  • All Goals

Jeres blå partifæller knokler løs i Bruxelles med udmøntning af grøn lovgivning direkte til jeres vælgere, men jeg ser ingen spejling af dem i jeres danske mærkesager. Prøv at læs med her, blå blok.

Dansk erhvervsliv står over for den største omkalfatring siden digitaliseringen. Klimaudfordringen kommer til at betyde en ny hverdag for de danske virksomheder. De fleste af dem mærker lige nu bagsiden af den hverdag. Det er jeres ansvar at sikre, at det bliver en fordel for dem.


Det er uforståeligt for mig, at jeres vigtigste klimanavigation er reaktiv i forhold til rød bloks krav. Og ja, jeg ved godt, vi er enige her, men I er alt for passive.


Danmark står potentielt ekstremt stærkt i forhold til at kunne være morgendagens vindere på det grønne marked, men jeg vil skyde på, at over 90 procent af de danske virksomheder slet ikke er i nærheden af parate. Det kan ikke være rigtigt, at det er de få store aktører, der løber med markedsfordelene alene.

 

Konkret i disse måneder mærker virksomhederne og deres medarbejdere i hele Danmark et stigende krav om dokumentation pga. taxonomien og certificeringer fra de store virksomheder. Disse krav vokser kun de kommende år, og når EU bæredygtighedsdirektiv træder i kraft om få år, ser vi ind i en nye bæredygtig verdensorden, som – hvis I ikke sørger for, at det bliver en forretningsfordel – bare bliver ekstra papirarbejde for ledelsen og revisoren.

Samtidig ringes virksomhederne i disse uger op af myndigheder og bliver bedt om at lukke for strømmen. Om tre-fire år ringes de ikke op, da mister de måske bare markedsandele, hvis de overlever.


Det er jeres vælgere, der sidder herude, og det er min oplevelse, at I mest bruger tiden på at bekræfte deres frygt for rapportering i stedet for at sikre dem de bedste vækstvilkår.
Jeg rådgiver hver uge små og større danske virksomheder, og jeg er træt af at høre, at de slet ikke oplever, at myndighederne er nysgerrige på deres bæredygtige løsninger, når de køber ind?


I har lagt stemmer til en CO₂-skat, som kommer til at ramme alle danske virksomheder, men hvorfor ikke sætte lige så mange kræfter af på langt mere transformative grønne indkøb. Det offentlige skal være mere nysgerrig og stoppe med at tro, de besidder fantasien til at udbyde alt grønt. Bed dem om langt mere modigt at tage virksomhederne med ind og eksperimentere, de innoverer rent faktisk så meget disse år.
Hvis det høje skattetryk er en politisk mærkesag, kunne man da som minimum sikre, at pengene går tilbage til de virksomheder, der lige nu igen betaler prisen for en global krise, de ikke direkte har andel i.

Læs artiklen i Berlingske her