Den danske legebranche skal sikre grønt og sikkert legetøj i en tid med ureguleret legetøj fra digitale gigantplatforme

Den danske legebranche skal sikre grønt og sikkert legetøj i en tid med ureguleret legetøj fra digitale gigantplatforme Den danske legebranche skal sikre grønt og sikkert legetøj i en tid med ureguleret legetøj fra digitale gigantplatforme

Verdensmål:

  • 3 - Good Health and Well-being
  • 12 - Responsible Consumption and Production
  • 13 - Climate Action

Den danske legebranche skal sikre grønt og sikkert legetøj i en tid med ureguleret legetøj fra gigantplatforme. Vi inviterede de helt unge forbrugere (og deres forældre) til Verdensmålsdag.

Når internationale platforme som Wish, Amazon og Alibaba lokker med legetøj, der aldrig har set skyggen af europæiske krav for sikkerhed og ansvarlig produktion, betyder det nye udfordringer for både legetøjsbranchen og dens forbrugere. For hvordan sikrer man, at danske forbrugere fortsat kan nyde godt af kvalitetslegetøj, som også gerne skal møde nye krav om miljø- og klimamæssig ansvarlighed?

 

Sammen med Miljø- og Fødevareministeriet, brancheforeningen LEG (Dansk Erhverv), Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen gjorde vi Verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion til centrum for en hel dag med workshop, fagoplæg og ikke mindst en quiz og paneldebat med branchens kernemålgruppe; børnene selv og deres forældre.

 

Vi udviklede et koncept, der i sidste ende gav branchen en stribe nye forretningsidéer til, hvordan man i fremtiden kan blive mere bæredygtig, og hvordan man får forbrugerne til forstå forskellen mellem ansvarligt og ikke-ansvarligt legetøj.

 

Du kan læse mere om sikkerhedstyrelsens indsats mod farligt legetøj fra udenlandske netbutikker her.

Er du nysgerrig på, hvordan din branche kan arbejde konkret med Verdensmålene? Så læs mere om vores ydelser og tilgang til bæredygtig forretningsudvikling her