ESRS – De nye linealer når din virksomhed skal lave rapportering inden for bæredygtighed

ESRS – De nye linealer når din virksomhed skal lave rapportering inden for bæredygtighed ESRS – De nye linealer når din virksomhed skal lave rapportering inden for bæredygtighed

Verdensmål:

  • All Goals

Forkortelsen ESRS står for European Sustainability Reporting Standards, og de er en essentiel del af EU's nye direktiv om bæredygtighedsrapportering. Der er 12 standarder i alt, som dikterer, hvordan virksomheder skal rapportere på emner inden for miljø, sociale forhold og ledelse. Du kan finde alle standarderne på EFRAG’s hjemmeside her: https://www.efrag.org/lab6.

Hvor skal man starte som virksomhed? 

ESRS 1 er den første standard, virksomheder skal beskæftige sig med. Den beskriver nemlig den dobbelte væsentlighedsanalyse, som virksomheder skal lave for at finde ud af, hvilke emner der er væsentlige for dem at rapportere på. Det er nemlig ikke alle 12 standarder, der vil være relevante for den enkelte virksomhed. Læs mere om dobbelt væsentlighedsanalyse her.

 

Hvad indeholder standarderne? 

Hver standarder indeholder beskrivelser af de forskellige oplysningskrav, som der findes inden for det specifikke emne. Det kan for eksempel være oplysninger om:  

Påvirkninger, risici og muligheder 

Politikker for området 

Processer, aktiviteter og mål for området 

– Jeres strategi og forretningsmodel 

 

Se videoen herunder, hvor Lotte Hansen, adm. direktør i Hansen & Ersbøll Agenda sammen med Ellen-Marie Friis, CSR-chef i Dansk Erhverv, gennemgår de nye linealer for bæredygtighedsrapportering.