Gør de etiske forandringer målbare med disse fire spor

Gør de etiske forandringer målbare med disse fire spor Gør de etiske forandringer målbare med disse fire spor

Verdensmål:

  • All Goals

Hvordan kan man arbejde med de 17 verdensmål, uden at det bliver greenwashing, hvis man arbejder med velgørenheden eller filantropi?

I forlængelsen med vores vellykket samarbejde med Nordea-fonden giver Lotte, i et interview hos Altinget.dk, konkrete bud på hvordan organisationer kan arbejde med verdensmålene på en håndholdt måde bl.a. med vores Verdensmålstabel. Her beskriver hun de 4 spor som organisationer kan bruge til at finde jeres blind spots: Fællesskaber, Ressourcer og Materialer, Lokalsamfundet og Innovation.

 

Uddrag fra artiklen:

 

Forperron og bagperron

Først og fremmest skal man have et helt klart billede af, hvad der er ens kerneopgave. Til det foreslår Lotte Hansen, at man ser på det for en for- og bagperron.

 

“Forperronen er din kerneopgave. Det er at få togene til at køre frem og tilbage. Det kan være, det er at drive en håndboldklub.”

 

“Bagperronen er derimod stationen, tilgangsforholdene og butikkerne på perronen. Så det er eksempelvis, hvad der sælges i kantinen, er håndboldtrøjerne bæredygigt produceret og er der handicapvenlige indgange, så alle har adgang?”

 

Folk fokuserer ofte enten på for- eller bagperron, forklarer Lotte Hansen. Nøglen ligger i at vide, hvad der er hvad og dermed kunne have begge ting for øje. “

Du kan læse hele ” CSR for civilsamfundet: Gør de etiske forandringer målbare” artikkel lige her 

Du kan også læse Altingets interview med Nordea Fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen, her