Charlotte Ersbøll

Charlotte Ersbøll

Arbejder i øjeblikket med:

  • 3 - Good Health and Well-being
  • 5 - Gender Equality
  • 10 - Reduced Inequality
  • 17 - Partnerships to achieve the Goal

Charlotte Ersbøll er blandt Danmarks førende eksperter i at omsætte FN’s Verdensmål til forretningsstrategi. Charlotte Ersbøll er bæredygtighedsekspert og rådgiver topledelser i ind- og udland i, hvordan Verdensmålene gøres til strategisk ledestjerne for bæredygtig strategiudvikling. Dette gælder både intern og såvel som ekstern stakeholdermobilisering, og fokuseret bæredygtighedsrapportering såsom COP-rapporter og ESG-rapporter.

Charlottes erfaringer

Charlotte Ersbøll trækker på omfattende erfaring. Hun har  blandt andet været strategisk kommunikationsrådgiver for UN Global Compacts forhenværende CEO. Charlotte Ersbøll har desuden stået i spidsen for udviklingen af UNGCs multistakeholder platformHealth is Everyone’s Business”. Her har hun arbejdet med at mobilisere virksomheder, universiteter, NGO’er og FN i integreret handling for klimaet og folkesundheden.

 

Før Charlotte Ersbøll etablerede Hansen & Ersbøll Agenda sammen med Lotte Hansen, var hun direktør for Novo Nordisks Corporate Stakeholder Engagement. Her havde hun ansvaret for virksomhedens brand, omverdensrelationer, multistakeholder partnerskaber og bæredygtighedsstrategi. Charlotte var blandt andet ansvarlig for udviklingen af Novo Nordisks globale brand og partner-platform Changing Diabetes®. En milepæl var da Charlotte sikrede, at Novo Nordisk – som én af de første – var klar med lanceringen af deres Verdensmåls-ambition på FNs Generalforsamling i 2015. Derudover er Charlotte Ersbøll ekspert i at skrive UNGC’s Communication On Progress rapporter. Sammen med Lotte Hansen har hun spillet en stor rolle i e-Boks prisvindende COP-rapport.

Charlottes baggrund

Charlotte er uddannet fra CBS med diplomer fra Harvard Business School og Cambridge University Prince of Wales Business & Sustainability Programme. Hun er medlem af bestyrelsen for Forum for the Future, som er en global not-for-profit inden for bæredygtig systemforandring.

 

Når Charlotte ikke har travlt med at udvikle CSR og bæredygtighedsstrategier, nyder hun tilværelsen med sin mand Thomas, deres to voksne børn og to hunde. Charlottes bedste tid på dagen, er når hun tager hundene på en frisk tur i skoven eller finder sit zen på yogamåtten.

Kontakt Charlotte